SPENN
Prosjekt-teamet i Likestilt Arbeidsliv med samarbeidspartnere og støttespillere i prosjektet: F.v. Rønnaug Mathiassen Retterås, Ingrid Michalsen, Marte B. Drageset, Bent Sigmund Olsen, Anette Hoel og Karin Hovde. Foran f.v: Helle I. Mellingen, Hanne Bjurstrøm, Merethe Anette Ryen, Adraiana Ruiz, Gro Hege Hansen og Frøydis Sund. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

Likestillingspris til Likestilt Arbeidsliv

28.10.2018 | Margrethe Saga
YS’ likestillingspris 2018 tildeles prosjektet Likestilt Arbeidsliv.
artikkelen fortsetter under annonsen
Kunstsilo
- Dette er veldig gøy, og det betyr mye. Det betyr nasjonal anerkjennelse for det vi gjør her nede i regionen vår, og at vi blir lagt merke til utenfor regionen på et felt hvor vi stort sett har fått tyn tidligere. Det er gøy å se at det snur nå, og at dette feltet jobbes godt med, sier Helle Ingeborg Mellingen, prosjektansvarlig for Likestilt Arbeidsliv.

Samarbeidsprosjekt

Likestilt Arbeidsliv er et prosjekt i regi av Aust- og Vest Agder fylkeskommune, i samarbeid med Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, og har hatt som mål å etablere et system for sertifisering av likestillings- og mangfoldsarbeidet i offentlige og private virksomheter. 5. juni i år ble de 15 første virksomhetene sertifisert i prosjektet. Likestillingsprisen deles i år ut for 30. gang, til Likestilt Arbeidsliv ved teamet bak prosjektet. I tillegg til Mellingen består gruppen av Merethe Anette Ryen, Bent Sigmund Olsen og Ingrid Michalsen.

- Dette er stort, og det er viktig. Jeg tror en av suksessfaktorene har vært samarbeidet mellom næringslivet og det offentlige, sier Michalsen, som har representert Næringsforeningen i arbeidet.

Hun takker bedriftene som har vært med i prosjektet.

- Jeg er stolt av de bedriftene som ble med, disse har banet vei. Det bør være til inspirasjon for alle, og det er en stor anerkjennelse å motta prisen.

Mellingen håper prisen kan bidra til at prosjektet fortsetter, og at det kan rulles ut i andre regioner.

- Det er så mange som har jobba sammen for dette. Det har vært en regional dugnad, både av politikere og av næringslivet, sier hun.

Viktig for Sørlandet

I juryens begrunnelse står det blant annet at «Prosjektet Likestilt Arbeidsliv er et godt eksempel på at det er mulig å utvikle nye måter å jobbe for likestilling i arbeidslivet. Sertifisering som metode for å skape endring har tidligere vært brukt i andre sammenhenger i Norge.» Videre trekker juryen frem at innsatsen har bidratt til viktig utvikling i arbeidslivet på Sørlandet, og at prosjektet har vært faglig godt forankret.

Blant tidligere vinnere av YS’ likestillingspris finner vi Kvinnelandslaget i fotball, Eva Joly, Amal Aden og DNB.
facebook

Relaterte saker