F.v. UiA-rektor Frank Reichert, Anita S. Dietrichson, Harald Furre, universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnesen og STA-leder Kai Steffen Østensen.

Kick-off for Universitetsbyen Kristiansand

25.09.2017 | May Baagøe Broughton
Ordførere, universitetsledelsen, Kristiansands politiske og administrative ledelse samt sentrale aktører i næringslivet var samlet til workshop for å gi sine innspill til strategien for Universitetsbyen Kristiansand .
Harald Furre, ordfører i Kristiansand, var blant de mange som deltok på workshop og kick-off på Coworx mandag.

- Vi trenger å få på plass en kunnskapsdialog mellom næringsliv og universitet. Formålet vårt nå er å utvikle neste strategi for universitetsbyen, som skal vedtas våren 2018. Det skal videreutvikles en relasjon mellom offentlig sektor, næringsliv og universitet.

Han får støtte av kollegene i Søgne og i Songdalen.

- Prosjektet er kjempespennende og viktig. Det er etterlyst større deltakelse fra kommuner inn mot universitetet, og dette er et skritt i riktig retning , sier Søgne-ordfører Astrid Hilde,  som deltok på kick-offen sammen med Furre og Songdalen-ordfører, Johnny Greibesland.

- Dette er en god mulighet til å gi sine innspill, ikke minst med tanke på hva slags kompetanse næringslivet har behov for, understreker han.

Leder for Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, Anita S. Dietrichson, både deltok og talte på kick-offen, og sier foreningen tar en aktiv rolle i å få på plass tettere kontakt og samarbeid mellom næringslivet og universitetet.

- Næringslivet trenger å bli mer kjent med universitetet og universitetet trenger å bli bedre kjent med næringslivet. Da trenger vi et sterkere samspill, vi må stille flere praksisplasser til disposisjon, vi må matche bachelor- og masterstudenter med næringslivet, og vi må få studier som også matcher næringslivets behov.

Ifølge UiA-rektor Frank Reichert, er det idag 13.000 studenter. Men han vedkjenner at de må gjøre mer for å få tilflyttede studenter til å bli i regionen etter endt studietid.

- Å få studenter til byen er en ting, men vi må også få dem til å bli. Nå skal vi bruke workshopen i dag som et steg på veien til å bli beste universitetsby i Norge, påpeker Reichert.

- Da er det helt avgjørende å ha med næringslivet. De er en stakeholder for universitetet, supplerer han.

Dette synet deler Kai Steffen Østensen, som er leder for Studentorganisasjonen i Agder (STA).

- Vi må gjøre gapet mellom internasjonale og norske studenter mindre.  Det er utrolig viktig å få på plass et samspill for å kunne løfte universitetet, og vi opplever både kommunen og universitetet som svært opptatte av å koble sammen studenter og næringsliv, men vi må gjøre mer for å integrere våre internasjonale studenter, sier Østensen.

 
facebook

Relaterte saker