Medlemsnytt
Administrerende direktør Kamilla Sharma i Innoventus Sør. Foto: Arne Roger Janse, GCE NODE.

Gylden mulighet for gründere innen olje og gassindustrien

02.09.2016 | May Baagøe Broughton
For første gang får gründere i Kristiansand muligheten til vinne en Golden Ticket til oljemessen OTD2016 i Bergen.
artikkelen fortsetter under annonsen
Aksell
DNB, Innoventus Sør og Offshore Technology Days 2016 (OTD) ønsker å løfte frem Agders beste gründere innen Olje- og gassindustrien. 15.september vil det avholdes en solid innføring av Lean Startup hvor den anerkjente foredragsholderen Caspar M.Lund vil gi gode tips til hvordan bedriftene raskt kan komme ut i markedet med et attraktivt produkt. I tilknytning til workshopen skal det gjennomføres en pitchekonkurranse for oppstartsbedrifter innne olje og gass.

- Kristiansand har et voksende gründermiljø og et sterkt miljø innenfor olje og gass. Vi har tro på at det er mange gode kandidater her, sier Andreas Eriksen fra DNB.

- For kandidaten(e) som vinner er dette en god mulighet for å profilere seg og sin idé. Opplegget gjennomføres i de 5 største byene i Norge og skal rekruttere 10 selskaper som får «Golden Ticket» og gratis standplass på Norges største årlige oljemesse, OTD2016 Bergen, forteller Eriksen videre.

Ifølge Rannveig Tobiassen fra Innoventus Sør er det to bedrifter som vil få muligheten til å vinne Golden Ticket i Kristiansand.

- Denne konkurransen har vært   i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim, og som nå har kommet til Kristiansand. Her er det mye å hente for gründerne som kommer videre, samt en god anledning til å bli kjent med flere startups som «rører seg» i regionen.

-Hva er kriteriene for å melde seg på pitchekonkurransen? 

- Kriteriene for å melde seg på pitchekonkurransen er at dette er enten gründere, tidligfase-selskaper eller spin-off’s innen olje- og gassbransjen, forteller Tobiassen.

Administrerende direktør i Innoventus Sør er strålende fornøyd med at dette arrangementet nå kommer til Kristiansand.

- OTD workshop er et akselratorprogram vi har forsøkt å få til Kristiansand i lengre tid. Det er fantastisk at dette kommer på plass, og vil støtte vil støtte innovasjonshjulet på Sørlandet ytterligere. Det er en unik plattform for grundere innen olje og gass hvor de kan profilere seg regionalt og få mulighet til å innta en nasjonal arena. Vi oppfordrer alle startups innen olje og gass til å melde seg på, sier Sharma i en kommentar.

Fakta om arrangementet:

Dato: Torsdag 15. september
Sted: Coworx, Markens gate 9
Målgruppe: hovedsakelig gründere, tidligfaseselskaper og spinoffs innen olje og gass. Men arrangementet er åpent for alle.

Dersom man ønsker å registrere seg for pitchekonkurransen, kan  man gjøre det her
facebook