Gir tilbake til samfunnet
I Agder deles det i år ut fire millioner kroner til utvalgte klubber og organisasjoner som jobber for å fremme barne- og ungdomsaktiviteter.
Ønsker å nå så mange som mulig
Moland Andersen synes det er veldig stas å kunne dele ut pengene da hun ser hvor mye det betyr for de ulike klubbene og organisasjonene.
- Det er så mange som jobber dugnad for klubbene sine og legger ned et stort stykke arbeid, og det å kunne spe på med penger til aktiviteter de ellers ikke hadde hatt mulighet til er veldig fint, sier Moland Andersen.
Color Line har ingen søknadsprosess for å kunne motta støtte, men de følger nøye med gjennom året på hva aktuelle mottakere gjør, og de ønsker å ha en variert og bred gruppe som mottakere av støtten.
- Vi ønsker å finne de som kanskje blir litt glemt, som kanskje er nye aktører og bidrar med noe nytt i lokalsamfunnet; noe som er på siden, både innen idrett og kultur, utdyper Moland Andersen.
De har nærmere 62 aktører på mottakslisten nasjonalt og 25- 30 i Agder som mottar penger hvert år.
- Organisasjonene blir avhengig av disse pengene da dette er svært tiltrengte penger. Klubber er som oftest dugnadsdrevet, uten store midler, og det gjør sitt til at pengene kommer godt med. Mitt mål er å få så mye som mulig av potten, og komme så bredt ut som mulig, understreker Moland Andersen.
Veldig viktig for utvikling
En av dem som er nye på listen er KIF Fridrett som mottok hele 100.000 kroner fra Color Line, noe som har stor betydning for en dugnadsdrevet klubb.
- Dette bidraget betyr utrolig mye for oss. Dette er en stor del av totalbudsjettet for 2019, og gir oss muligheter til å satse på bredde og topp på en god måte. Vi kan får flere trenere slik at vi kan ta i mot alle som ønsker å drive med løp, hopp eller kast, sier styreleder i KIF Friidrett, Inger Brit Steinsland.
[caption id="attachment_15447" align="alignleft" width="222"] Mange barn får glede av støtten fra Color Line.[/caption]
De ser at suksessen til Ingebrigtsen-guttene har hatt stor effekt, og det er flere som vil løpe like fort som dem.
- Interessen blir større og større nå som Norge har noen store profiler, og vi får stadig forespørsel fra barn og unge som ønsker å drive med friidrett. I tillegg kan vi reise til flere store stevner, noe som er drivkraft og motivasjon for utøverne, utdyper Steinsland.
Er opptatt av hva som rører seg i regionen
Det er viktig for Color Line og Moland Andersen at pengene blir brukt på riktig måte, og det er Lotteritilsynet som foretar kontroller.
- Det skrives formelle kontrakter, og det skal dokumenteres hva pengene brukes til. De skal fortrinnsvis gå til å fremme barn- og ungdoms leve- og oppvekstvilkår gjennom fritidsaktiviteter, sier Moland Andersen.
De ønsker å høste erfaringer fra hva pengene blir brukt til og er opptatt av hva som skjer i regionen, og Moland Andersen er ute og besøker flere av aktørene som mottar penger, og som kan være aktuelle for å motta midler.
- Det er så fantastisk å se hva klubbene får til med midlene og vi skal jobbe beinhardt for å opprettholde beløpet i fremtiden, avslutter Moland Andersen.
Fakta om ordningen:
Overskudd fra spillvirksomhet til kultur, idrett og annen frivillighet
Hvert år deler Color Line ut en lovbestemt del av inntektene fra spillvirksomhet om bord til kultur, idrett og annen frivillighet i Norge. Siden ordningen ble innført for 10 år siden har selskapet delt ut nærmere 170 millioner kroner til samfunnsnyttige formål
Ordningen forvaltes av Lotteri- og stiftelsestilsynet.