Nytt om navn

Frank Tollefsen ny direktør i Frigstad Engineering

13.05.2015 | Frigstad Engineering
Frank Tollefsen har bred bakgrunn fra design, bygging og drift av ultra dypvanns borerigger.Blant annet satt han sentralt hos Ocean Rig mens selskapet økte fra to til seks enheter.
artikkelen fortsetter under annonsen
Hotel Parken/Norge SEPTEMBER

Han har jobbet med store internasjonale boreentreprenører siden 1986. Fra 2004 til 2012 tjenestegjorde han som Senior Vice President og senere COO / viseadministrerende direktør hos Ocean Rig ASA, der han spilte en nøkkelrolle i selskapets utvidelse av ultradypvannsflåten fra to til seks enheter, sier Harald Frigstad i en pressemelding.

Frigstad forventer effektive boreoperasjoner og logistikkløsninger

– Ansettelse av Frank Tollefsen er en refleksjon av Frigstad Engineering sin filosofi om å designe rigger fra et operativt synspunkt, med fokus på effektive boreoperasjoner og logistikkløsninger. Med Frank om bord, vil vi fortsette å utvikle våre riggdesign og også styrke vår tilstedeværelse som leverandør av ingeniør- og prosjektadministrative tjenester til offshore boreindustrien i Europa, sier eier og leder av Frigstad Group, Harald Frigstad, i en pressemelding.

Frigstad Deepwater Ltd, et datterselskap av Frigstad Group, er i ferd med å bygge to ultradypvannsenheter (syvende generasjon) av typen Frigstad D90 på CIMC Raffles verftet i Yantai, Kina. Enhetene, designet internt av Frigstad Engineering, er planlagt for levering i tredje kvartal 2016 og første kvartal 2017. Ved levering vil de være de største semiene i markedet, med to borepakker fra National Oilwell Varco (NOV) og et vanndypskapasitet på 12.000 fot.

Frigstad Engineering er et tverrfaglig selskap som leverer ingeniørtjenester til offshore olje- og gassindustrien. Selskapet ble til i 1981.

facebook