Forventer 6000 gjester til Duggfrisk
[caption id="attachment_10160" align="alignleft" width="152"] Jan Vardøen kommer.[/caption]
Sistnevnte parer vi opp med marmelader og kjeks fra Trine på Gården, slenger en sommelier inn i miksen, og byr på smaksopplevelser for alle som vil, sier festivalsjef Claus Oliver Pedersen, kjent fra Bakgården Bar & Restaurant, samt som barsjef på Palmesus.
Duggfrisk arrangeres for andre gang i år og er en videreutvikling av Kristiansand Ølfestival som over flere år ble avholdt på Odderøya. I fokus står god mat og drikke fra lokale leverandører.
- Vi ønsker å gi de beste lokale leverandørene av mat i regionen en god eksponeringsarena, ettersom Sørlandet bugner av masse kvalitet, forteller Ketil Børstein Stensrud.
I fjor hadde festivalen rundt 1500 deltagere dag, i år satser de på å doble dette med 3000 gjester hver dag. I år kommer også Jan Vardøen til festivalen for å holde gratiskurs. Det gjør også den prisbelønnede sommelier Henrik Dahl Jansen fra Bølgen & Moi.
- Alle som vil på kurs kan på forhånd registrere seg på duggfriskfestivalen.no. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder og det er begrenset med plass på hvert kurs, understreker Pedersen.
Og på scenen står Radio Jam begge dagene.
- Noe vi vet publikum setter pris på og som skaper den allsang-faktoren og hyggen vi vil ha nede i Gravane. I tillegg til dette har vi booket Johnny Singalong med en rekke musikere som vil vandre rundt på området og underholde massene, blant annet live saksofonister, fiolinister og trommiser som får deg til å danse på bordene. Vi gleder oss, forsikrer Pedersen.
Som offisielt afterparty for deltakerne på Sommerløpet forventes det ekstra trykk med folk i år, dermed er hele festivalområdet utvidet til å inkludere hele Gravane. Dette medfører at hele området stenges for alle uten festivalbillett, og inngangene blir både fra nederst i Markensgate og nederst i Vestre Strandgate. Nytt av året er også GET-teltet som viser alle kampene fra Premier League på storskjerm