Inger Holskog fra Komponisten frisørsalong mottar diplom fra Furre.

Fem nye integreringsbedrifter

09.06.2017 | Ingrid Michalsen
- Mange flyktninger opplever det skambelagt å motta mye pengestøtte fra det offentlige. De ønsker å komme seg ut i arbeidslivet, tjene egne penger, og gjerne også starte ny virksomhet, sier Anita S. Dietrichson, administrerende direktør i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.

[caption id="attachment_9759" align="alignleft" width="210"] Wasel Almasrani fra integreringsmottaket snakker om sine mål og drømmer.[/caption]

Torsdag 8. juni fikk fem bedrifter overrakt bevis på at de er integreringsbedrifter på et møte hos næringsforeningen. Dette er andre gangen det deles ut diplom til integreringsbedrifter i regi av foreningen.

Hensikten med møtet var å dele beste praksis, få flere gode ambassadører, og belyse utfordringer og muligheter med å ta inn flyktninger i arbeidspraksis.

- Alle mennesker har mulighet til å bidra til at enkeltpersoner som har falt utenfor arbeidslivet, kommer inn igjen, påpeker Stormberg-eier Steinar Olsen.

Bedriften han leder har tatt et tydelig samfunnsansvar, og har hatt overskudd i 17 av sine 19 år. Omsetningen har vokst fra 3,8 millioner kroner til 350 millioner kroner i dag.

- Vi har som mål at vi skal ha minst en flyktning i hver av våre 50 butikker. I dag har vi 38, forteller Olsen.

Og slik har det ikke alltid vært. Steinar Olsen opplevde «nettrollet» på sitt verste da han startet opp som blogger. Der fortalte han om sitt samfunnsengasjement, og spesielt om saker hvor han utfordret og oppfordret til å tilrettelegge for praksisplasser for personer som var falt utenfor arbeidslivet. På grunn av dette ble butikkene hans boikottet. Og strategien hans var da klar: Han skulle øke engasjementet.

25 prosent av Stormbergs ansatte er personer som har slitt med rusproblemer, og som har fått mulighet til et nytt arbeidsliv gjennom Stormberg.

[caption id="attachment_9757" align="alignright" width="296"] HR-leder Gryne Reinertsen fra Kruse Smith fikk også integreringsbedrift-diplom for arbeidet med å jobbe med mangfold i bedriften.[/caption]

 

Det er regjeringens strategi om å få flyktninger raskere i arbeid, som er bakgrunnen for etableringen av fem integreringsmottak, hvorav det største er i Kristiansand, med 180 deltakere. Næringsforeningen ønsker å bidra med å være limet mellom virksomhetene og integreringsmottaket, og har satt seg som mål å bidra til at mellom 30 og 50 får arbeidspraksis. Selv har Næringsforeningen en kandidat i praksis i dag.

- Dere er de beste ambassadørene, og viktige rollemodeller for næringslivet, sier ordfører Harald Furre under utdelingen av diplomer til de fem integreringsbedriftene:

  • Kruse Smith

  • Stormberg

  • Henning Olsen

  • Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet

  • Komponisten

facebook

Relaterte saker