Mette Hanekamhaug kommer til Kristiansand torsdag førstkommende for å lede #metoo-debatt i regi av Sanitetsforeningen og Næringsforeningen.

Eksisterer ikke metoo-problematikken på Sørlandet?

29.01.2018 | Anita S. Dietrichon
Torsdag denne uken blir det debattmøte om #metoo-kampanjen. Arrangementet er et samarbeid mellom Sanitetsforeningen og Næringsforeningen. Hvorfor det har vært så stille rundt saken i vår region?
Mette Hanekamhaug er 30 år, fra Molde, og politisk rådgiver for Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS). Hun har tidligere vært stortingsrepresentant for Frp, hvor hun satt i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen. og har også jobbet som konsulent i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese i tre år.

Torsdag 1. februar er hun i Kristiansand og hos Næringsforeningen for å innlede og lede debatten om #metoo-saken. Her kan du lese mer om møtet og melde deg på.

- Hvorfor viser du dette engasjementet i #metoo-diskusjonen?


- Norge er et av verdens mest likestilte land, noe vi skal være utrolig stolte over og glade for. Dessverre har #metoo-kampanjen de siste månedene vist oss at vi ikke har kommet så langt som vi trodde vi hadde. Den verdensomspennende bevegelsen har vært viktig og riktig, og tatt et oppgjør med en ukultur som alt for lenge har fått stort spillerom i både norsk politikk, næringsliv og samfunnet for øvrig. Seksuell trakassering rammer i all hovedsak kvinner, og skal vi oppnå reell likestilling må dette tas på største alvor. Det vitner om en ukultur som vi alle har ansvar for å endre. Vi har et godt regelverk som skal forhindre trakassering, men det er tydeligvis ikke godt nok. Vi trenger en holdningsendring, og det er nettopp derfor vi i NKS ønsker å sette fokus på og bekjempe dette.

- I Kristiansandsregionen har det vært lite fokus på dette, og hva tenker du om det?

- Nå kjenner jeg ikke så godt til debatten som har vært, eller ikke vært, i Kristiansand. En kan kanskje tenke at det vitner om at problemet ikke er like utbredt der. På en annen side kan den tenkes at ikke mange nok har ønsket å snakke høyt om problemet. Kampanjen har vist at dette er et problem i alle områder i samfunnet, og på alle steder, så at dette ikke forekommer i Kristiansand er kanskje heller lite sannsynlig.

- Hva tror du kommer ut av slike møter som vi skal ha nå?

- Jeg mener slike møter som vi skal ha nå er avgjørende dersom vi skal få til en endring. Det hjelper ikke å ha kampanjer som #metoo dersom vi ikke følger opp med #whatnow. Skal vi ta skrittet videre og få til endring må vi skape arenaer hvor vi kan se på hva vi kan gjøre for å endre problemet. Vi trenger å samle representanter fra flere samfunnslag som i fellesskap kan diskutere hva vi kan gjøre for å skape en endring. Det håper og tror jeg slike møter som vi skal ha nå vil bidra til. Endring krever bevisstgjøring!

 
facebook