DNB på plass under Arendalsuka
Entreprenørskap i havnæringene
14. august, kl. 14.30–16.00 Seilskipet Statsraad Lehmkuhl
Norge er verdensledende innen maritimt, havbruk og olje, men hvor godt rustet er vi egentlig for fremtidens havnæringer? Og hva burde vi egentlig satse på? 70 % av jordas overflate er hav. Ressursene og potensialet er enormt, og over og under vannflaten finner vi fremtidens havnæringer: energi, mineraler og mat.
For å holde oss relevante må vi både utnytte eksisterende teknologi og kompetanse gjennom teknologioverføring og industrisynergier, samtidig som vi er på offensive og leter etter nye og bedre løsninger. Vi trenger at de store, trygge løsriver seg og tenker nytt og at de nye leverer løsninger som fungerer. Hør hva næringslivet, politikken og akademia tenker. Få også med deg en smak av fremtidens havbaserte mat.
Mangfold i det digitale arbeidslivet
15. august, kl. 08.00–09.30
Clarion Hotel Tyholmen, Teaterplassen 2
Selskapene som gjør det best, er de som utmerker seg med mangfold på alle nivåer. Samtidig ser vi at få jenter satser på den digitale kompetansen nærings- livet skriker etter. Norge ligger under det europeiske gjennomsnittet når det gjelder jenter som studerer teknologifag.
Hva kan vi gjøre for å bidra til at de viktige digitalhodene representerer hele bredden i samfunnet vårt?
Gründerfrokost:
Hvordan tette oppstartsgapet?
16. august, kl. 08.00–09.30
Arendals eget Gründerhus, Torvgaten 7
Skal velferdsstaten være bærekraftig på sikt, må norske gründere skape tusenvis av bedrifter hvert år frem mot 2040. Hvordan skal vi klare det?
Norge vil ifølge Perspektivmeldingen ha et underskudd på 50 milliarder i statsfinansene i perioden 2030–2040. DNB har regnet på hva dette betyr for behovet for nyskaping i norsk næringsliv, og vi vil legge frem resultatene under Arendalsuka.
Skal vi lykkes, trenger vi en dugnad mellom gründere, investorer og myndigheter. Vi spør: Hvordan tetter vi oppstartsgapet?