Medlemsnytt
Eimund Tharaldsen forteller at med erfaringene de hadde fra kjededrift og ekspansjon med Leos lekeland var dette en spennende mulighet til å strukturere opp og bygge en kjede.

Bowlingkongen

12.11.2019 | May Baagøe Broughton
Eimund Tharaldsen (38) startet karrieren som bowlingmedarbeider i Metro Bowling på begynnelsen av 2000-tallet. Nå, 19 år etter, er han medeier i 14 bowlingsentre med til sammen nærmere 220 medarbeidere.
- Vi så en fragmentert bransje som ikke var satt i system, og det var mange frittstående aktører. Ideen var rett og slett å gjøre bowlinghaller mer påkostet, og tilby noe som ikke var i markedet, forteller Tharaldsen.

Sammen med Rune Skandsen, som han møtte gjennom Metro Bowling på slutten av 90-tallet, startet han opp Lucky Bowl-kjeden i 2016.

Ville jobbe med mennesker


Tharaldsen er utdannet baker, og tok læretiden hos Torgrim Hansen. Han dro i militæret, og etter endt tjeneste var det ingen jobber å få som baker. Han begynte derfor på fulltid som bowlingmedarbeider i Metro Bowling. Her møtte han nåværende kollega Rune Skandsen som jobbet i Metro Bowling i Stavanger. Etter fem år i Metro Bowling valgte Tharaldsen å gå over i dagligvarebransjen, men etter to år ble han kontaktet av Skandsen som kom med et tilbud han ikke kunne si nei til.

- Jeg fikk mulighet til å være med å bygge opp en kjede med lekeland, Leos Lekeland. Det var mennesker og service jeg ville jobbe med, så dette kunne jeg ikke la gå fra meg, sier Tharaldsen.

De bygde sammen opp Leos lekeland i Danmark og Norge, og har etter hvert åpnet flere Leos lekeland i Skandinavia.

Så et marked i bowling


I 2015 gikk Skandsen ut av Leos Lekeland og startet første pilot i Lucky Bowl-eventyret.

- Den ble en umiddelbar suksess, og i 2016 ble jeg med når det skulle vokse og takten skulle opp, forteller Tharaldsen.

Sommeren 2016 kjøpte de ti bowlinghaller i Metro Bowling og sommeren og høsten ble blant andre Krisitiansandsavdelingen bygd om. De brukte hele 2017 på å stenge ned, endre merkenavn, og gjøre hallene om til Lucky Bowl.

- Tiden hadde løpt fra de bowlinghallene vi hadde kjøpt. De var dårlig vedlikeholdt og det var ikke gjort investeringer, sier Tharaldsen.

Han forteller videre at de ville tilby noe som treffer både småbarnsfamiliene og de voksne gruppene.

- Tidsriktig interiør, hyggelig atmosfære og god mat skulle skille oss fra andre aktører i bransjen, understreker Tharaldsen.

Nå har de 14 bowlinghaller fra Stavanger til Oslo, i tillegg til en i Stockholm.

Nye konsepter


For Tharaldsen og Skandsen er det viktig å tenke nytt for å få et forsprang på konkurrentene, og nå har de startet et nytt konsept kalt "Lucky Dart". De har tatt det tradisjonelle spillet dart og digitalisert dette.

- Man spiller rett og slett dart på bowlingmåten. Du kaster fysisk på darttavlen, og så blir poengsummen automatisk regnet ut, forteller Tharaldsen, og fortsetter:

- Dette utvider tilbudet vårt og vi viser et enda bredere spekter av underholdning på lokasjonene våre. Lucky Dart vil både integreres i våre bowlinghaller og restauranter, og etableres som frittstående lokasjoner. I Kristiansand åpner Lucky Dart i 2020.

Lucky Bowl har flere etableringer på tegnebrettet, men Tharaldsen vil ikke røpe for mye.

- Jeg kan ikke si så mye konkret akkurat nå, men vekstplanene er store, vi skal doble omsetningen på tre år. Vårt overordnede mål er å bli å bli Europas største eatertainment-kjede, sier Tharaldsen.

Uttrykket eatertainment kommer fra blandingen av mat og drikke, kombinert med underholdning.
facebook