Foto: Monica Hurley

Ternevigprosjektet: - Fikk jobbtilbud etter kort tid

16.06.2022 | Håkon A. Repstad
Arbeidssøkere uten formell fagutdannelse har fått mulighet til å prøve seg innen helse- og omsorgsyrket. Jemima Santons er en av de som skal jobbe på Ternevig i sommer. Hun er godt fornøyd med initiativet som hjelper flere i arbeid.
artikkelen fortsetter under annonsen
Kunstsilo
- Jeg trives i jobben og har funnet meg godt til rette sammen med kolleger og beboere, foreteller Jemima Santons.

Hun er blant flertallet av deltakere i Ternevigprosjektet som har fått jobbtilbud etter bare fire måneder i arbeid.

Prosjektet som hadde oppstart i 2022 er et samarbeid mellom NAV og Ternevig Omsorgssenter/Kristiansand kommune. Dette er et tilbud til arbeidssøkere som ønsker en forsmak på hvordan arbeidslivet kan være innen helse og omsorg. Deltakerne utfører oppgaver hvor det ikke er behov for fagutdannelse; som sosiale aktiviteter med beboere, tilberedning av mat og ulike driftsoppgaver.

14 arbeidssøkere har deltatt i prosjektet, og etter bare fire måneder har syv fått tilbud om sommerjobb på Ternevig omsorgssenter og en deltaker har fått ordinær jobb. En deltaker har også fått tilbud om sommerjobb på et annet omsorgshjem i kommunen. 

De ansatte på Ternevig har fått har fått avlastning til å fokusere på fagarbeid og er således svært godt fornøyd med bidraget fra prosjektet, forteller Karin Bjørndal, avdelingsleder ved Ternevig.

Hun mener at det er en takknemlig jobb å gi motiverte mennesker en mulighet til å komme ut i arbeidslivet.

Inspirasjon for andre virksomheter


Helena Frustøl, som er prosjektleder for «flere i arbeid» ved Næringsforeningen, mener at Ternevigprosjektet er et godt eksempel på hvordan ulike bedrifter kan rekruttere flere.

Dette prosjektet er et godt eksempel på hvordan arbeidsgiver får dekt eget behov for arbeidskraft, ved å rekruttere inn ressurser som ikke er i jobb, og får god hjelp av NAV på veien. Jeg håper erfaringene herfra kan være til inspirasjon for andre bedrifter, både i og utenfor helsesektoren, sier Frustøl.

Monica Hurley, avdelingsleder på NAV, er klar på at de gode resultatene ikke hadde vært mulig uten engasjementet fra alle på Ternevig. Prosjektet som tar i bruk «Supported Employment» -metodikken vurderes nå videreført.

-Det er gode sjanser for at suksessen videreføres til Stener Heyerdahl og Elvegata omsorgssenter som skal igjennom liknende utprøving gjennom «Flere i arbeid»-prosjektet fra høsten 2022, avslutter Hurley.

Er du en bedrift som har behvov for arbeidskraft? Les mer om Flere i arbeid og få hjelp til å nå kandidater via eget kontaktskjema på Flere i arbeid - fremtidens Agder

Dette er en redigert utgave av en sak som først ble publisert hos NAV.


 
facebook