Medlemsnytt
Fra v. Elisabeth Lindland, Harald Furre, Mette Mo Olsen, Dagfinn Haarr, Eva Kvelland, Marie T. Sørensen, Maria Thorkildsen.

Starter demenskor

23.01.2023
Kilden starter kor for sangglade personer med demens. Initiativet er inspirert av NRK-suksessen «Demenskoret».
- Nå slår vi sammen gode krefter og starter demenskor i Kristiansand, sier prosjektleder og fagansvarlig for Kilden Dialog, Elisabeth Lindland.

Etter at den populære dokumentarserien, «Demenskoret», gikk sin seiersgang på NRK i vinter har det kommet flerfoldige henvendelser til både Kilden, Kulturrullatoren, UiA og andre virksomheter, om det er mulig å få til det samme i Kristiansandsområdet, skriver Kilden i en pressemelding.

I serien startes et kor for sangglade personer med demens, og et forskerteam følger koret for å dokumentere hva slags effekt korsangen har. Serien har rørt og begeistret det norske folk og gitt et unikt innblikk i hvordan det både er å leve med demens, og leve med en person med demens.

Fredag tok Kilden initiativ til å samle gode aktører som kan bidra til å realisere et demenskor.

- Vi er en bredt sammensatt prosjektgruppe, med god samlet kompetanse på det helsefaglige og kunstfaglige området. I tillegg så brenner vi for å utnytte det fantastiske potensialet som ligger i koblingen mellom kunst og helse, og vet at det kan fremme livsglede, livskvalitet og levekår, sier Elisabeth Lindland i Kilden Dialog.

- Nå skal vi jobbe sammen videre for å finne ut hvordan vi kan organisere satsingen. Det er mye som skal på plass, og det er ikke avklart når, hvor og hvordan vi skal begynne.

De som møttes i Kilden: Mette Mo Olsen - Enhetsleder Strømmehaven, Harald Furre - adm. dir. Kilden teater og konserthus, Elisabeth Lindland - prosjektleder og fagansvarlig for Kilden Dialog, Marie Teresie Sørensen - kommunikasjonssjef Kilden og leder for Kilden Dialog, Dagfinn Haarr - Bystyremedlem og medlem i Seniorkoret Sølvstrupene og Maria Thorkildsen - produsent for KulturRullatoren i Kristiansand kommune. Anne Haugland Balsnes – professor i musikk ved Universitetet i Agder, Fakultet for Kunstfag, er også med blant initiativtakerne.

Det er takket være oppstartsmidler fra Sparebanken Sør at prosjektet nå ser ut til å realiseres.

- For oss er det flott å få være med på noe som så tydelig gir positiv effekt på folkehelsen. Dette er et prosjekt som kan bryte tabuer og bidra til å skape åpenhet om en sykdom som rammer mange, sier Eva Kvelland, direktør for marked- og kommunikasjon i Sparebanken Sør.

 
facebook