Aktuelt
Tok i mot pris under Hagefesten til Næringsforeningen: Administrerende direktør Reidar Fuglestad og kommersiell direktør Eldbjørg Dahl ved Kunstsilo.

Se prisutdelingen: - I en helt egen særklasse

21.08.2024
Kunstsilo ble trukket frem som Årets bedrift (små og mellomstore bedrifter) under Næringsforeningens hagefest 20. august.
artikkelen fortsetter under annonsen
Kunstsilo
Rundt 800 mennesker trosset regnværet for å få med seg Hagefesten på Myren gård 20. august. Et av høydepunktene er utdelingen av prisene Årets bedrift og Årets unge leder. 

De nominerte i kategorien Årets bedrift (SMB) var Aquarama, Kunstsilo og Dirty Old Town.  

Se kåringen av Årets bedrift (SMB):



Se også utdelingen av Årets unge leder og Årets bedrift (stor):

Her mottar de prisen: - Vi er veldig stolte (nikr.no)
Erik Solli vant pris - se takketalen! (nikr.no)

Her kan du lese hele begrunnelsen:
 

Kultur og opplevelse er viktig, og spiller en helt sentral rolle i Kristiansandsregionen sterke posisjon som en attraktiv by å besøke og bo i. Derfor er det ekstra moro å registrere at de tre finalistene i denne kategorien i år, alle leverer i toppsjiktet på dette.  

Årets vinner i kategorien Årets bedrift små og mellomstor, er godt kjent utenfor byens grenser. Og er i en helt egen særklasse akkurat i år når det gjelder å sette byen og regionen på kartet, langt utenfor landets grenser. 
 

Verdens øyne er rettet mot Kristiansand etter at en gammel kornsilo fra 1935 ble forvandlet til et kraftsenter for kunst- og kultur på Odderøya. Internasjonale medier, blant annet CNN, har slått fast bygget er et av de 10 mest betydningsfulle nybygg i verden i år. I juli 2024 kåret magasinet Times Kunstsilo som en av de 100 beste stedene å besøke i verden. Dette skaper stolthet blant byens innbyggere og kunstmiljøene i regionen. 
 

Kunstsilo har allerede fått fantastiske besøkstall med over 77.000 besøkende siden åpningen 11. mai i år. Med sine 3300 kvadratmeter utstillingsareal, fordelt ut på flere etasjer, kan SKMUs samlinger stolt vises frem i årene som kommer. Blant annet Tangen-samlingen med 4500 kunstverk, som fremmer norsk og nordisk modernistisk kunst. Kunstsilo har løftet Kristiansand opp på verdenskartet, og gitt et nytt og friskt omdømme til nasjonal og internasjonal turisme innenfor kultur og kunst. Ikke minst er det et løft for lokalmiljøet, hvor det vil være samarbeid og synergier for årene som kommer. Både for barnefamilier, barn og unge, kunstnere, kulturliv, mat og byutvikling.  
 

Kunstsilo bidrar til økt turisme, med tilhørende ringvirkninger. Krav til kvalitet og leveranser i tilstøtende bransjer, skjerpes. Og vi vet at kunst, kulturliv og matkultur er den viktigste faktoren for at turister vender tilbake til en destinasjon. Viktigst av alt: Kunstsilo har blitt et samlingspunkt for alle. Den tilfører kraft til kunst og kultur-sektoren på Sørlandet, både overfor profesjonelle og for barn og unge talenter i regionen.  
 

Ingenting av det vi har sett etter åpningen, hadde vært mulig uten jobben som ble gjort i forkant årene før: Planlegging av hele institusjon fra det kunstneriske til restaurant, fra store saker til små detaljer. Det hadde heller ikke vært mulig uten at Kunstsilos ledelse hadde stått støtt i en historisk opphetet debatt i Kristiansand. Alt dette ble gjort før 2024 og er fundamentet for det Kunstsilo er i dag.  

 

Juryen:
 

  • Jens Ove Klev, administrerende direktør i Asko Agder, en av Næringsforeningens hovedsamarbeidspartner 
  • Linn Bøgebjerg, leder for organisasjon og samfunn i stiftelsen Miljøfyrtårn, og leder fagråd for Nettverk for bærekrafstansvarlige 
  • Maria Steinstø, selvstendig næringsdrivende 
  • Kristian Thomassen, Gründer og byråleder, Falk Media 
  • Jon Syrtveit, regionsjef i Backe 
facebook