Rambøll inntar Quadrum
Sammen med kolleger har hun vært på befaring i det nye bygget som de snart skal innta.
Strenge miljø- og energikrav, god infrastruktur og nærhet til kollektivtransport var avgjørende da Rambøll og Henning Larsen i Kristiansand skulle finne nye lokaler til sine rundt hundre ansatte.
- Våre ansatte er virksomhetens viktigste ressurs. Vi vet at bærekraftige og gode kontorfasiliteter er et konkurransefortrinn i kampen om de beste hodene, konstaterer Bjørg Aadnevik, kontoransvarlig i Kristiansand.
Khiem André Nguyen startet i selskapet rundt årsskiftet som sivilingeniør VVS. Han bekrefter:
- Å få jobbe hos en flerfaglig rådgiver som Rambøll var spennende, og i tillegg framstod jobben enda mer attraktiv med kontor i et fremtidsrettet signalprosjekt som Quadrum.
Han legger til:
- Som VVS-ingeniør er jeg mer enn gjennomsnittet opptatt av et godt inneklima og gode luftkvaliteter. Jeg tror det er viktig for et godt arbeidsmiljø og økt effektivitet.
Rambøll flytter inn i Quadram, bygg E, 2. juni.
En stor uslepen diamant
I juni inntar de lokale medarbeiderne i Rambøll-gruppen E-bygget, det minste av de fem byggene i Quadrum-prosjektet, men også et spesielt bygg.
Bygget, som ligger ut mot fjorden og tett på Kvadraturen, har blitt karakterisert som en stor, uslepen diamant, hvor en del av konseptet er at man i første etasje kommer inn til en felles lounge med kafé/restaurant og hyggelige sittegrupper som kan benyttes til uformelle treff, småmøter eller som alternativt arbeidssted.
E-bygget inneholder ellers rundt 6500 kvadratmeter kontorfasiliteter. Samfunnsrådgiverne og arkitektene i Rambøll og Henning Larsen samler sine fagmiljøer i fjerde etasje i bygget.
- Vi gleder oss til å samle alle fagmiljøene på en flate og tror det vil styrke samhandlingen på kontoret, sier Rune Berntsen, markedssjef og avdelingsleder for Prosjektledelse og Industri i Kristiansand.
Katharina Scherger og Khiem André Nguyen er begge nyansatte i Rambøll og ser frem til å flytte inn i miljøvennlige og fremtidsrettede kontorlokaler.
Sammenslåing
I 2021 ble det internasjonale arkitektselskapet Henning Larsen en del av Rambøll Gruppen.
Dette innebærer at Rambøll og Henning Larsen kombinerer arkitektur, ingeniørvitenskap, integrert design og digitale løsninger, som setter et positivt bærekraftavtrykk globalt.
- For Rambøll betyr dette at vi kan styrke vår dialog med kundene i de tidlige fasene av prosjektene, hvor fokuset er på konsept- og ideutvikling, sier Bjørg Aadnevik.
Hun legger til:
- Alle arkitekter, planleggere og landskapsarkitekter i Rambøll er med dette en del av merkevaren Henning Larsen. Dette gir en kombinasjonen av lokal spisskompetanse og global tilstedeværelse. Dette gir oss en unik posisjon i markedet.
Selvfølge å prioritere bærekraft
Bygg E utformes med høy materialstandard og med moderne tekniske løsninger. Quadrum-prosjektet skal ha BREEAM-sertifisering og tilfredsstille standarden "TEK 17".
- For oss var det naturlig å velge et BREEAM-sertifisert bygg. Det skulle bare mangle når vi selv er bærekraftsertifisert som eneste norske virksomhet etter FNs bærekraftsmål.
- I tillegg har nærhet til kollektivtransport, og muligheter for våre ansatte til å velge eksempelvis sykkel som transportmiddel, vært viktig for oss. Og vi har gåavstand til bykjernen og alle fasilitetene i Kvadraturen, sier Rune Berntsen.
Katharina Scherger er ansatt i miljøavdelingen ved kontoret og forklarer:
- Vårt sterke miljøengasjement blir mer troverdig når det er samsvar mellom holdning og handling.
- Bærekraft er selve kjernen i det vi gjør, og vi arbeider hver dag for å hjelpe våre kunder til å skape løsninger for å sikre en langsiktig og bærekraftig balanse mellom menneskelige og kommersielle behov. Det at vi selv har kontorplass i et miljøvennlig og fremtidsrettet bygg, fremmer vår strategi om å bidra til en mer bærekraftig fremtid, sier hun.