Aktuelt
Fra venstre: Fatih Sari og Ergin Cetin. Begge har gjennomført DNTs ambassadørkurs og er registrert seg som frivillige i DNT Sør. (Foto: DNT Sør)

DNT Sør får en halv million til integrering

18.03.2024 | Håkon A. Repstad
Prosjektet "Dugnad som språkpraksis" vil gi personer med fluktbakgrunn mulighet til å lære norsk.
- Vi brenner for at flere skal komme seg ut i naturen. Friluftslivet er et av våre beste virkemidler for å unngå isolasjon og utenforskap, sier daglig leder i DNT Sør, Bjørn Andersen-Steinsland i en pressemelding om tilskuddet.

Den Norske Turistforening (DNT) er Norges største friluftsorganisasjon, med 300 000 medlemmer. Foreningen har de siste årene satset mer på prosjekter som øker integrering, mangfold og inkludering.

- Nyankomne flyktninger er en spesielt sårbar gruppe som kan stå i fare for langvarig utenforskap. En for tidlig eksponering for arbeidslivet, med de formelle krav og forventninger det medfører, kan oppleves som en ekstra belastning.

- Dugnad som arbeids- og språkpraksis i DNT gir en tidlig tilgang på et sosialt fellesskap og en trygg læringsarena, sier Andersen-Steinsland.


Det vil bli lagt vekt på meningsfulle arbeidsoppgaver, kulturutveksling og relasjonsbygging, forteller daglig leder i DNT Sør, Bjørn Andersen-Steinsland.

Dugnad som språkpraksis bygger på erfaring fra DNT Drammen, Stavanger Turistforening og Haugesund Turistforening i perioden 2014 – 2023. I følge pressemeldingen, stiller DNT Sentralt med prosjektleder som har spisskompetanse på migrasjon og traumer. Målgruppen vil bli rekruttert gjennom tett samarbeid med introduksjonsavdelingen og voksenopplæringen i Kristiansand kommune.

DNT Sør er en ideell og frivillig organisasjon. Dugnadsinnsats er avgjørende for virksomheten, og i 2023 bidro frivillige med over 20 000 timer med dugnad, ifølge DNT.

Prosjektet gir DNT Sør ekstra dugnadsbidrag til sine nærområder og DNT-hytter. En aktuell hytte er perlen Gammeløya utenfor Flekkerøya, og nærområdene i Marvika.

– Vi er stolte over innsatsen til våre frivillige. Med tilskuddet får vi enda flere muligheter til å skape naturopplevelser for alle, på tvers av språk og kultur. DNT Sør ser frem til å ta fatt på arbeidet, sier Andersen-Steinsland.
 

Om ordningen

Tilskuddsordningen er i regi av NAV. Formålet er å utvikle nye tiltak og metoder for aktivisering og arbeidstrening av personer med liten eller ingen tilknytning til arbeidsmarkedet. Det kom inn totalt 135 søknader på totalt i overkant av 130,5 millioner kroner.
facebook