Medlemsnytt
Boen Gård har fått hotell-anbefaling i Michelin-guiden. Foto: Boen Gård.

Dette hotellet har fått ny Michelin-anbefaling

10.08.2023 | Håkon A. Repstad
Kjøkkenet har siden 2022 blitt anbefalt i den anerkjente Michelin-guiden. Nå er Boen Gård også anbefalt som hotell.
artikkelen fortsetter under annonsen
Kunstsilo
- Vi er stolte over nyheten om vi fra nå av også er anbefalt som hotell i guiden, sier Dagfinn Galdal, hotelldirektør ved Boen Gård. 

"From a hospitality perspective, Norway really does have it all: from ultra-minimalist creations in glass and steel to this, an old timber farm and sawmill that traces its earliest roots to the 16th century. Boen Gård’s buildings have been restored, but left in their original style, their exteriors displaying a decidedly agricultural side of Norwegian life."

Slik starter omtalen av Boen Gård i den anerkjente Michelin-guiden. Her kan du lese anbefalingen 

Av alle norske hoteller er kun 18 funnet verdige en anbefaling i Michelin-guiden. Andre hotell som trekkes frem er blant annet Britannia Hotel, Trondheim, Hotel Continental, Oslo og Grand Hotel, Oslo. Boen Gård tilbyr 18 rom, fordelt på tre bygninger.

Michelin-guiden er først og fremst kjent for dele ut stjerner til restaurantbransjen, men i 2021 ble hotellanbefalinger inkludert i konseptet. Slik beskrives satsingen på Michelin-guidens hjemmesider:

"I over 120 år har Michelin-guiden vært opptatt av å identifisere gastronomiske opplevelser av høy kvalitet. Vi bruker nå det samme nivået av lidenskap og ekspertise på hoteller. Vårt oppdrag er å identifisere verdens beste og mest spennende overnattingssteder - steder som er verdige til å bli kalt et Michelin Guide-hotell ..."

- Vi har satset på å være litt annerledes enn resten og det har gitt oss resultater langt utenfor landegrensen. Boen Gård sin tilstedeværelse i det internasjonale ferie- og fritidsmarkedet har med dette fått ett ekstra ben å stå på. Vi blir inkludert i en annen type strømning hvor mange av våre gjester besøker andre hoteller- og restauranter som er i Guide Michelin, sier Galdal.

Hotelldirektøren håper at utmerkelsen blir lagt merke til og oppfordrer det lokale bedriftsmarkedet til å ta i bruk Boen Gård.

- Vi kan skreddersy og tilpasse oss de fleste budsjetter for at små og store bedrifter i Kristiansand kan bruke oss i høst og vintermånedene. Torsdag til lørdag er jo godt booket opp, men vi håper at lokale bedrifter vil legge arrangementer til Boen Gård de andre ukedagene i høst, vinter og vårsesongen. Vi er soleklart her for Kristiansand.

Tror dere at Michelin-anbefalingen vil føre til større pågang?

- Tiden vil vise om det gir oss mer pågang, men vi kan med trygghet si at dagens feriegjester gir oss gode og konstruktive tilbakemeldinger som igjen hjelper oss til å bli enda bedre.
 

Dette er Michelin-guiden

Michelin-guiden ble etablert i år 1900. Da var den en 400-siders guidebok som inneholdt praktisk informasjon for reisende. Den ble gitt til bilistene gratis; Målet var å lette deres reiser og bidra til mobilitet. Nå har den blitt en internasjonal målestokk for restaurant- og hotellguider. Kilde: MICHELIN Guide – the official website

facebook