Aktuelt
Godt over 40 deltakere var til stede på kurset. Tilstede var representanter fra Kristiansand kommune, NAV, Universitetet i Agder og flere aktører fra næringslivet.

- Vi har mye å lære av hverandre

04.04.2024 | Anna Kristine Ravnaas
Næringsforeningen samlet virksomheter til kurs i mangfold- og inkluderingsledelse. Målet er at det skal bli enklere for bedrifter å rekruttere blant de som står utenfor arbeid.
artikkelen fortsetter under annonsen
Kunstsilo
Gjennom en kombinasjon av teori, praktiske øvelser og erfaringsutveksling ble deltakerne rustet med ny kunnskap om hvordan de kan legge til rette for å lykkes med mangfold og inkludering på arbeidsplassen.

Kurset inngår som en del av «Bedriftspakken – 5 steg til en ny kollega».

Ubevisste holdninger

Hege Gabrielsen og Caroline Lofthus fra PwC ledet samlingen. Sammen presenterte de ulike verkøy og faktorer som er viktig for å lykkes med inkludering på arbeidsplassen.

Kursholderne brukte også tid på å snakke om bevisstgjøring og hva som kan være potensielle fallgruver.

- Fordommer og ubevisste holdninger blir mest synlig når vi er presset på tid, har behov for å ta raske avgjørelser, eller når vi mangler overskudd og kapasitet. Å være oppmerksom på mulige blindsoner, kan være avgjørende for å lykkes med inkludering, poengterte kursholderne fra scenen.

God støtte gjennom verktøyene

Sentralt i kurset er også Bedriftspakken "5 steg til en ny kollega" som er en samling av helt konkrete verktøy som er utviklet for å gjøre det enklere og mer forutsigbart å rekruttere blant dem som står utenfor arbeid. Daglig leder i Majas salong, Eva K. Moi Skøie, har selv vært med å utvikle modellen gjennom å være en pilotbedrift i prosjektet.

- Verktøyene er god støtte for oss, og gir oss en struktur som gjør arbeidet lettere å følge opp. I tillegg sikrer vi oss å ha avklart forventninger til hverandre, helt fra start. Jeg vil særlig trekke frem dialog og tett oppfølging fra NAV, som god hjelp i denne prosessen.


Anne Lene Gabrielsen fra opplæringskontoret for frisører i Agder, Charlotte Løvåsen, Camilla Granholt og Eva K. Moi Skøie fra Majas Salong.

Moi Skøie forteller videre at hun opplevde kurset som en unik arena for samles både offentlige og private aktører, dele erfaringer og høres andres historie.

- Vi har mye å lære av hverandre, og det er interessant å høre hvordan andre løser problemstillinger som en selv har vært borti, men som en kanskje har løst på en annen måte.



Fra pilot til implementering

Kurset i mangfold- og inkluderingsledelse er en del av Bedriftspakken, som ble utviklet etter et initiativ fra lederne i ressursgruppen til Flere i arbeid. Siden har gruppen samlet suksesskriterier og pekt på elementer som må være til stede for at arbeidsgivere kan gjøre en best mulig jobb med å inkludere og få den nyansatte til å trives.

- I løpet av høsten har vi gjennomgått en evaluering av Bedriftspakken. Pilotbedrifter, kandidater, rådgivere og veiledere i NAV har gitt gode innspill og pekt på styrker og svakheter i verktøyene, som vi nå tar med oss videre i ny fase hvor vi skal implementer modellen og åpne opp for at flere kan ta Bedriftspakken i bruk, forteller prosjektleder i Flere i arbeid, Helena Frustøl Andås.  

For mer informasjon, se flereiarbeid.no eller kontakt prosjektleder, Helena (helena@nikr.no)  
facebook