- Vi kommer til å kjempe med nebb og klør for å beholde livsverket
Krevende pandemi-tider
- I dag opplever vi, som alle andre i reiselivsnæringen, en utfordring vi aldri har hatt før. Dette er krevende tider og selv om staten har vært inne med kompensasjonordning monner det lite. Det ble også utlyst statlig garanterte lån, men det var vi dessverre ikke kvalifisert til, ifølge vår bank, forteller Pedersen.
Han fortsetter:
- Det må vel sies å være en nedtur, spesielt med tanke på at noen av våre konkurrenter i byen har mottatt statsgaranterte lån. Dagens situasjon er spennende og vi står foran krevende tider. Juli måned har vært fantastisk bra med fulle hus hver eneste dag, så får vi se hva høsten byr på.
Utviklingen i Tollbodgata
- Tollbodgata var, da vi startet, en kebabsjappe og et gatekjøkken. Vi fikk dratt i gang en skikkelig bar for første gang i byen og det kom stadig flere utesteder som etablerte seg. I dag er det vel byens utelivsgate, og vi vil kjempe for at denne kan utvikles videre. Vi ser også fremover med tanke på baren og satser på å utvikle oss videre, både med tanke på innovasjon innen cocktails men også nye konsepter, forteller den ene eieren.
Gudmund Pedersen avslutter med det han kaller "den største nedturen i Bakgården Bars historie":
- Vi har fått en beskjed fra huseier i Tollbodgata 5 om at vi ikke kan være i gården om to år. Så da får vi se hvor lenge vi blir værende, men vi kommer nok til å kjempe med nebb og klør for å beholde livsverket, avslutter Pedersen.
En kort tidslinje:
- Gudmund Pedersen og Rune Kaarbø startet begge sine karrierer på Caledonien, med Alfred Hauge som sjef.
- I 1993 gikk veien videre til Tollbodgata hvor de koblet seg på Restaurant Bakgården. De trengte en cocktailbar og det kunne de tilby. I dag er den andre barsjefen, Stian Wehus, ansatt. Han er tre ganger Norgesmester og tok sist en andreplass i VM i Cocktails med verdens beste smakscocktail.
- I 2005 trakk de ansvarlige bak restauranten seg tilbake og Pedersen og Kaarbø kjøpte de ut slik at de kunne disponere hele gården med lokaler oppe og ute, det ble en skikkelig opptur med enda flere fornøyde gjester.
- I dag har de med seg Terje Solli som eier, og mange ansatte både på hel- og deltid.