- Stort for Sørlandet
UiA-rektor Frank Reichert var naturligvis også til stede, i tillegg til MIL-styreleder Kristin Wallevik, daglig leder Bent Inge Øhrn, GCE Node-leder Anne Grete Ellingsen samt styreleder i klyngen, Frode Jensen. Tilsammen deltok rundt 200 personer fra næringslivet på den offisielle åpningen av laben. Den politiske ledelsen fra hele Agder deltok også. Næringsforeningens Anita S. Dietrichson var også blant gjestene.
To nye bygg
MIL består av to flunkende nye bygg på UiA campus Grimstad, det ene er et stort industribygg som består av en robotlab, en "high force lab" som tåler krefter opp til 1000 tonn, et klimakammer, utstyr til materialtesting og en komponent-testlab med mye elektrisk utstyr og hydraulisk kraft. Det andre bygget huser kontorer, undervisningsrom og forskingslaber innen mekatronikk, IKT og multimedia. MIL er finansiert ved hjelp av statsstøtte og dels ved hjelp av støtte fra den regionale industrien og andre private bidragsytere.
Leder for MIL, Bernt Inge Øhrn, har tidligere sagt følgende om ambisjonene for bygget:
– Vi skal ta en kommersiell plass i markedet, bidra til å styrke industriens innovasjonsevne og gi rask støtte til markedsintroduksjon og nye
produkter og løsninger. Det skal bli et samlingssted for teknologiutvikling, og jeg ser for meg forbindelser til flere typer industri, som bygg og anlegg, fiskeri, energi, prosessindustri og medisinsk kybernetikk.
Laboratoriet i MIL-bygget er særlig rettet mot offshoreindustrien og produksjons- og materialprosessindustriene. Målet med MIL å styrke industriens innovasjonsevne og konkurranseevne ved å tilby en rekke test-tjenester som i dag ikke finnes i Norge.
Styrker innovasjonsevnen
Næringsforeningens Anita S. Dietrichson, tror MIL gir Sørlandet en unik mulighet til å posisjonere seg nasjonalt.
-Ja, ikke bare nasjonalt, men etter hvert også internasjonalt. Det er et senter preget av innovasjon, som skal styrke industriens innovasjonsevne, påpeker Dietrichson.
- Tilknytningen til UiA og Campus Grimstad er viktig, og MIL for garantert føre til at vi beholder og utvikler kompetanse i regionen. Vi i Næringsforeningen har nylig inngått en avtale med UiA hvor nettopp målet er å få akademia og næringsliv til å jobbe sterkere sammen, og dette er et sentralt verktøy i dette arbeidet. Vi gleder oss til å følge utviklingen, sier hun.