Admnistrerende direktør Odd Terje Døvik hos Returkraft.

- Over tid finnes det ingen erstatning for kontakt ansikt-til-ansikt

16.04.2020 | Margrethe Saga
Hos Returkraft går driften som normalt til tross for koronaviruset, men administrerende direktør Odd Terje Døvik tror krisen kan endre måten vi jobber på i fremtiden.
artikkelen fortsetter under annonsen
Kunstsilo
Odd Terje Døvik er administrerende direktør i Returkraft, en av Næringsforeningens hovedsamarbeidspartnere.

1. Hvordan rammes Returkraft av koronakrisen?

Vi har stengt kantina og treningsrommet, utsatt større vedlikeholdsprosjekter, begrenset interne og stanset eksterne møter. Alle som kan jobber hjemmefra. Utover det går driften som normalt, med full produksjon. Så vi er påvirket av situasjonen, men ikke «rammet» i forhold til dem som virkelig er det!

2. Hvordan utfordres du som leder i disse dager?

Etter fire uker på hjemmekontor mister man selvsagt litt av kontakten med virksomhetens «puls», men det gjør man etter fire uker på ferie også. Det blir verre med de neste fire ukene, eller hvor mange det blir, for en leder arbeider først og fremst gjennom sine medarbeidere, og da finnes det over tid ingen erstatning for ansikt-til-ansikt kontakt! «Facetime» på mobilen er ikke det samme som facetime!

3. Hva tror du blir de langsiktige konsekvensene av krisen, både for bedriften og samfunnet?

Jeg ser ikke bort fra at vi i løpet av disse ukene og månedene etablerer rutiner, møteformer og arbeidsvaner som vil leve videre selv etter at korona-krisen er over. Det skjedde etter finanskrisen, og kan godt skje igjen. Og så har vi fått en ny påminnelse om hvor skjørt livet er, og hvor fort tilværelsen kan bli snudd på hodet – selv for oss som bor i verdens rikeste land og tror vi er beskyttet mot slikt som bare rammer alle andre.

4. Hva mener du om myndighetenes tiltak så langt. Har de truffet godt?

Tallene tyder på det, men jeg registrerer at ekspertene er uenige om hvordan vi skal komme oss videre, det vil si: ut av, denne krisen. Med dagens tempo vil det ta et par hundre år før vi oppnår såkalt «folkeimmunitet», og det blir litt lenge å vente.

5. Er det noe som har overrasket deg positivt i denne situasjonen?

Ja. At folk slutter så lojalt opp om myndighetenes smittevern-tiltak. Det finnes selvsagt unntak, og noen av dem er riktig flaue, men i det store og det hele synes jeg vi som befolkning har bestått prøven. Og det var ingen selvfølge, for vi kan jo være både stae, egenrådige og sære her på berget. Og vi liker i alle fall ikke at noen forteller oss hva vi ikke kan eller skal gjøre.

6. Hvordan kobler du av?

Det finnes ikke den uro, irritasjon eller bekymring som overlever noen mil på en svingete landeveg – hvis man kjører MC. Så når vi først skulle få denne krisen var det flaks at den sammenfalt med starten på motorsykkelsesongen!
facebook

Relaterte saker