Barne - og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) sa hun har store forventninger til prosjektet pg gleder seg til å følge det. (Alle foto: Jon Anders Skau/ Agder Energi

- Jeg har store forventninger til prosjektet

19.08.2016 | Ingrid Michalsen
Over 40 personer deltok på møte med barne - og likestillingsminister Solveig Horne da hun møtte representanter fra 15 av de 16 virksomhetene som er tatt opp i Likestilt Arbeidsliv.
- Jeg gleder meg til å følge prosjektet, og har store forventninger til det, uttalte statsråd Solveig Horne, da hun gjestet Næringsforeningen i Kristiansandsregionen torsdag 18. august.

Horne møtte representanter fra 15 av de 16 virksomhetene som er tatt opp i pilotprosjektet Likestilt Arbeidsliv. I tillegg var stortingspolitiker Ingunn Foss (Høyre), gruppeleder for Vest-Agder Høyre på fylkestinget, Sally Vennesland, rådmann i Mandal kommune, Irene Lunde, rådmann i Kristiansand, Tor Sommerseth og ordfører i Lillesand, Arne Thomassen (i denne sammenheng representert ved Avigo, hvor han er styreleder)til stede på møtet.

I tråd med stortingsmeldingen

Prosjektet som de 16 virksomhetene skal delta i, er unikt i landssammenheng og har fått en million kroner i støtte over Statsbudsjett for å utvikle landets første sertifiseringsordning for å likestillingssertifisere bedrifter.

- Dette prosjektet passer perfekt inn i arbeidet med stortingsmeldingen om likestilling, påpekte Horne i møtet.

De 16 virksomhetene som er tatt opp i prosjektet er: Dyreparken, Ikea, Hennig-Olsen Is, Mandal kommune, Saint-Gobain, Kvinesdal kommune, Avigo, Kristiansand kommune, Sørlandet Sykehus HF, Norgesenergi, Fædrelandsvennen, Sparebanken Sør, Fylkesmannen i Aust-Agder og Vest-Agder, GE Healthcare, Strømmestiftelsen og Agder Energi.

Rådmann i Kristiansand, Tor Sommerseth, oppsummerte det slik da han skulle si hvor krevende det er å gyve løs på likestillingsarbeid i landsdelen som gjør det svakest hvert år i SSBs likestillingsindeks.

- Det var en som uttrykte det slik til meg: Å skape likestilling på Sørlandet må jo være som å prøve å oppheve tyngdekraften, fortalte Sommerseth, til latter fra salen.

- Bedre kjønnsbalanse

Under møtet med statsråden fikk representantene fra de ulike virksomhetene to minutter hver til å fortelle hvorfor bedriften søkte om deltagelse i prosjektet, og hva de forventer å få ut av det.

[caption id="attachment_6934" align="alignnone" width="642"]Over 40 personer, hvorav 28 representanter fra de 15 bedriftene i prosjektet, var samlet til møte med likestillingsministeren torsdag 18. august. Her forteller Ingebjørg Trydal i Agder Energi om hvorfor de ville være med i prosjektet. Over 40 personer, hvorav 28 representanter fra de 15 av de 16 virksomhetene i prosjektet, var samlet til møte med likestillingsministeren torsdag 18. august. Her forteller Ingebjørg Trydal i Agder Energi om hvorfor de ville være med i prosjektet.[/caption]

- Vi ble veldig glade da vi fikk beskjed om at vi var tatt med i prosjektet, og ser en stor verdi i det. Vår bedrift har en kjønnsfordeling på cirka 70 prosent menn og 30 prosent kvinner, vi har høy snittalder og står midt oppi en stor omstillingsprosess. Det er et veldig godt utgangspunkt for å se nærmere på hva vi kan gjøre for å skape mer likestilling og mangfold på arbeidsplassen, og dette er et godt tidspunkt for å gjøre det, sier Ingebjørg Trydal, senior HR-rådgiver i Agder Energi.

De 16 virksomhetene vil møtes til ulike fagsamlinger over de neste to årene, og den aller første samlingen finner sted i slutten av september. Utover høsten skal også hver bedrift gjennom en nå-analyse av situasjonen i virksomheten, for å finne forbedringsområder og forslag til konkrete tiltak.

Det er Vest-Agder fylkeskommune og Aust-Agder fylkeskommune som er prosjekteiere, mens Næringsforeningen i Kristiansandsregionen er med som samarbeidspartner.
facebook

Relaterte saker